ایران سبز: پول های کشور تاجیکستان وعکس ابن سینا

Wednesday, January 27, 2010

پول های کشور تاجیکستان وعکس ابن سینا



نمونه پولهاي كشور تاجيكستان

بر وري اسكناس 20 سوموني (به كلمه بيست بر روي پول توجه كنيد: ابن سينا فقط يادمان باشد چند سال ديگر نگوييم چرا ابن سينا را در دنيا تاجيك ميدانند
اين هم اسكناس 10 سوموني با عكس شيخ علي همدوني













اين متن هم از سايت كشور تاجيكستان است كه ذيلا آورده ام كه در آن فردوسي و عمر خيام و ابن سينا و... را تاجيك ميداند.
The first Tajik state emerged in 892, providing independence from the
Arab Khalif. The development which began in the Samonid epoch, was
characterized by the restoration and fortification of war-ravaged cities and
greater attention to culture, art and architecture. Samanid state brought
to the world the most famous scientists and philosophers - Abu Ali ibn-Sina
( known in the west as Avicenna), Tajiks also venerate Firdausi, a poet and
composer of the Shah-nameh( Book of Kings), the Pershian national epic, and
Omar Khayyam. In 1999 Tajikistan is going to celebrate 1100 anniversary of
the first Tajik State and we invite everyone to participate in this
tremendous event.
براي اطمينان به سايت زير مراجعه كنيد:
www.banknotes.com/tj.htm


متاسفانه ما پول نداريم تا عكس مفاخرمان را روي آن چاپ كنيم. فقط چند تا مجسمه در پيت در پارك ملت نصب كرده ايم كه خودمان هم آنرا نميشناسيم.

6 comments:

Unknown said...

دوست گرامی، می‌دانم که بسیاری از کشورهای تازه استقلال یافته نسبت به مفاخر ایران دست‌اندازی می‌کنند. ولی تاجیک‌ها از نوع دیگری هستند. تاجیک از لحاظ تاریخی یعنی ایرانی و ایرانی یعنی تاجیک. زادگاه ابن‌سینا در روستای خُرمیثَن از توابع اَفشنه در نزدیکی بخارا می‌باشد که در بخش تاجیک‌نشین ازبکستان امروزی است. تاجیکان نزدیک‌ترین مردم به ما ایرانیان هستند. ما همه، مردم "ایران فرهنگی" هستیم. سعدی شاعر بلندآوازه‌ی ما در بیتی معشوقش را ترک و خود را تاجیک می‌نامد:
شاید که به پادشه بگویند
ترک تو بریخت خون تاجیک
ما هر دو ملت، پارسی‌زبان هستیم و به یک میزان وارث مفاخر "ایران فرهنگی" می‌باشیم. زادگاه رودکی، پدر شعر پارسی در تاجیکستان امروزی واقع است. چگونه می‌شود او را ایرانی یا تاجیک ندانست؟ افغانستانی‌ها نیز در این میراث با ما برابر اند. بلخ، شهر باستانی و مهم ایران‌زمین در افغانستان قرار دارد. آیا افغانستانی‌ها را می‌توان از مفاخری که روزگاری در آن سرزمین زیسته‌اند محروم کرد؟ بله اگر می‌گفتند که این‌ها عرب یا ترک یا ... بودند من نیز مانند شما اعتراض می‌کردم. اگر نیز بگویند این‌ها ایرانی نیستند، باز هم جای اعتراض دارد چون مرز ایران فرهنگی از ایران سیاسی امروز بسیار فراتر است. در ضمن واحد پول تاجیکستان سامانی است و نه سومونی. همان گونه که می‌دانید سامانیان دولتی ایرانی در بخش‌های شرقی "ایران فرهنگی" تشکیل دادند که بیشتر شامل کشورهای آسیای میانه‌ی امروز و بخش کوچکی از ایران کنونی می‌شده‌است و پایتخت آنها بخارا در مناطق تاجیک‌نشین ازبکستان امروزی قرار دارد.

Anonymous said...

khalij ke shod arab molana am ke turk o afghani shod khob bezar aboo ali sina ham tajik beshe ahmadinejad faghat meske Iranie tof b eroohesh

avayejavidan said...

باعث افتخاراست که در هرکشوری بزرگان مارا بهرصورت بزرگ بدارند.
این به آن معنی نیست که آن بزرگان متعلق به ما هستند. هرکدام از ما چه کردهایم که ادعای تصاحب آنها را بکنیم.
این به آن معنی است که آنها متعلق به فرهنگی هستند که ما هم به آن مفتخر هستیم
به ابن سینا اعراب هم افتخار میکنند، مغرب زمین هم افتخار میکند.
بکسانی که سعی میکنند این بزرگان را مال خویش کنند باید گفت از فضل پدر ترا چه حاصل. آیاحتی یکی از کتب ابن سینارا، بیرونی را،خوارزمی را، رازی را، مولوی را، سعدی را، حافظ راو بزرگتر از همه فردوسی را حتی یکبار از اول تا آخر خوانده اید یا اینکه خود را «همینجوری و دیمی» صاحب آنها میدانید.

afrah.ca said...

باید روزی برسد که ایران با تاجیکستان و افغانستان و حتی کشورهای دیگر مانند ازبکستان و..بخاطر اشتراک فرهنگ و مخصوصا تعلق داشتن به ایران باستان،یک اتحادیه درست کنند و همه ی مفاخر گذشته هم مال همه است و در انحصار هیچ یک از این کشورها نیست

Unknown said...

با پدرام کاملا موافقم! در بخش هایی از استان فارس حتی، مردم خودشون رو تاجیک می نامند!! قرابت خیلی بیشتر از رقابت بین این دو ملت هست، تا کیست که قدر داند؟!!

naserx1 said...

ابن سینا هر چه بوده ایرانی نبوده.خیالتان راحت.